Megújult a Győrsági Evangélikus Templom

A Győrsági Evangélikus Gyülekezet 2021-ben pályázatott nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez ”Győrsági Evangélikus Templom külső felújítása” címen. A pályázat sikeres volt, így az egyházközség 12.529.096 Ft támogatást kapott.

A templom körüli munkálatok 2021-ben kezdődtek. Az elsődleges kőműves munkálatok után új nyílászárók kerültek behelyezésre, majd a homlokzat javítása, vakolása következett, és a templom körüli térkövezés is megvalósult.

A pályázati költségek lehetővé tették, hogy a gyülekezet elöljárói módosítási kérelmet nyújtsanak be a templom belső felújítására. Így a belső villanyszerelési munkák által, a belső tér festésével, valamint a villámhárító berendezésének cseréjével korszerűvé vált.

 Talán még sokan emlékeznek, hogy az utolsó nagyobb felújítás 2011 nyarán  történt, amikor a templom, és környezetének felújításába fogott a gyülekezet. A templom belsejét kifestették, a padlószőnyeg helyére járólap került. A bejárat előtti járdát felszedték, helyette – kiszélesítve – térkővel burkolták.

Azóta eltelt 10 év, így a felújítás, a korszerűsítés elengedhetetlenné vált. Istennek hála 2023 év elejére teljesen megújult kívülről és belülről is falunk kicsiny temploma, mely idén építésének 72. évfordulóját fogja ünnepelni.