II. Győrsági Evangélikus Hittantábor

Beszámoló a napközis gyermektáborról

2023. augusztus 24-27. között zajlott a II. Győrsági Evangélikus Hittantábor, melynek az Evangélikus Templom és a IKSZT adott otthont.

Az idei tábor a „Mesterségem címere” címet viselte. A tábori napok alatt így a résztvevő gyerekek megismerkedtek a tanár, a fazekas, a halász, és kertész foglalkozásokkal. Mindegyik naphoz igyekezetünk olyan előadókat hívni, akik a gyakorlatban is meg tudták mutatni foglalkozásukat, mesterségüket. Elfogadta meghívásunkat Szabó Krisztián – „Tanítóbácsi fakanállal” könyv szerzője, aki tanítóként több rangos elismerést tudhat magáénak. Fiatal kora ellenére több oktatóti könyvet írt és kiváló bemutatót tartott a gyermekeknek. Ugyanazon a napon pedig Kovács Ilona, matek – fizika szakos tanár mesélt a hivatásáról és pár érdekes kísérletet is bemutatott.

Másnap a fazekas mesterség került elő, ahol lehetősége volt a résztvevőknek agyagból egy kis saját tálkát készíteni. Az agyaggal való bánásmódról és megmunkálási folyamatairól Samu Eszter, az Alkotász Műhely egyik vezetője tartott bemutatót. A délután folyamán ugyan már nem agyaggal dolgoztak a gyermekek, de az alkotás témájára fűzve batikolásra és különböző só lsztgyurma figurák elkészítésére volt lehetőség.

A kertész mesterség napján kirándulni indultunk, hogy a minket körülvevő természet csodáiban gyönyörködjünk. Útközben virágokat, terméseket gyűjtöttünk. A napot pizza uzsonnával zártuk.

Utolsó nap a halászat került elő, ahol hálót készítettünk, és különböző méretű hajókat tekintettünk meg. Elképzeltük a Jézus korabeli lehetőségeket és összevetettük a mostani kor adta halászati lehetőségekkel. Az utolsó napon a családokat is meghívtuk és közösen fogyasztottunk el egy ebédet, amit az egyik lelkes gyülekezeti tag készített a táborozók és családtagjaik részére.